FOTO-VIDEO/ Două dubițe și un autocar cu ajutoare strânse de profesorii olteni au plecat la Vama Siret

156

Prin intermediul campaniei ,,Profesorii olteni pentru copiii războiului”, coordonat de către inspectorul școlar Dalia Cîrstea, cadrele didactice au reușit să strângă o cantitate importantă de ajutoare pentru ucrainenii fugiți din calea războiului. Azi, două dubițe și un autocar au plecat spre Vama Siret.

Pampers, baxuri cu suc și apă, alimente neperisabile, pături, produse de igienă și altele obiecte extrem de necesare copiilor și femeilor alungate din casele lor de conflictul ruso-ucrainean au fost strânse de către Inspectoratul Școlar Județean Olt prin intermediul campaniei  ,,Profesorii olteni pentru copiii războiului”.

Campania umanitară a IȘJ Olt face parte din proiectul educațional internațional „Românii de lângă noi”, derulat în ultimii 5 ani de către prof. Dalia Cârstea, din care fac parte peste 60 de școli și ONG-uri din țară, dar și din comunitățile românești din state precum Bulgaria, Serbia, Albania, Ungaria, Republica Moldova și Ucraina.

Pofesoara Cîrstea, inspector școlar al județului Olt, a luat  legătura cu organizația ,,Salvați copiii”, filiala Suceava, aflată în primă linie de salvare a copiilor refugiați pentru a afla nevoile urgente, pe baza cerințelor fiind derulată în rândul cadrelor didactice și elevilor din județ campania de strângere de ajutoare. ,,Mi-au spus că au nevoie de mâncare pentru copii mici, creme pentru rash-ul de scutec, sosete, cereale, biberoane, lingurițe mici de unică folosință, termosuri. După o săptămână asiduă de muncă, am reușit! Mulțumesc, tuturor voluntarilor, tuturor colegilor profesori, învățători, educatori! Voluntariatul este un act voluntar al unui individ sau al unui grup care acordă timp liber și muncă pentru serviciul în folosul comunității. Voluntariatul este o stare de spirit, el nu ține de culoarea pielii, de religie, de aspect, de sex sau de culoare politică, ține de valorile morale. Acestea sunt idei și credințe pe care le au oamenii despre ce comportamente sunt corecte și ce comportamente sunt greșite. Se spune că o persoană are valori morale atunci când are obiceiuri și norme care sunt considerate pozitive și bune pentru bunăstarea altora.,, a transmis prof. Dalia Cârstea.