Oltul, sub Cod Galben de vânt azi și sub ninsori până pe 8 martie

444

Meteorologii anunță vreme specifică iernii, plasând azi județul Olt sub Cod Galben de vânt, iar pentru următoarele zile anunțând ninsori.

Vreme deosebit de rece anunță meteorologii azi, iar prognoza pentru săptămâna viitoare nu este una optimistă. La această oră, în capitala Oltului se înregistrează 2°C, însă se simte ca: -3°. Până la ora 14.00, județul se află sub avertizare meteo Cod Galben de intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 55-60 km/h.

După-amiază, sunt prognozate ninsori  ce vor depune strat și, potrivit ANM, va ninge până pe 8 martie, inclusiv.

,,Îndeosebi în sudul, centrul și estul teritoriului, temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, local se vor acumula 10…15 l/mp și se va depune strat de zăpadă. Notă: valorile termice vor continua să scadă, astfel încât, în a doua jumătate a săptămânii vremea va fi deosebit de rece,, atenționează Administrația Națională de Meteorologie.

DRDP Craiova a anunțat că utilajele de deszăpezire sunt pregătite să intervină cu material antiderapant și să acționeze cu lamă pentru asigurarea condițiilor de circulație în siguranță.