Două familii din Ucraina s-au refugiat în Olt. Au primit ajutor de la fermieri și se gândesc să nu mai plece

2830
Foto: facebook Florin Ciobanu) președinte ATF Olt)

Două familii refugiate din Ucraina au ajuns pe teritoriul Oltului, fiind ajutate de indianul Sherry, deținătorul unui restaurant cu specific indian din Slatina. În ajutorul celor patru adulți și o fetiță de 10 ani au sărit pentru asigurarea de provizii fermierii din Asociația Tinerilor Fermieri Olt, dar și Asociația Crescătorilor de Animale Slătioara.

Printre ucrainenii alungați de război din casele lor care au ajuns în România se numără și două familii mixte- soțiile ucrainence, iar soții un indian și un pakistanez. O mână de ajutor le-a fost întinsă de un prieten al lor, singurul indian din Slatina, așa că cele două familii au ajuns în capitala Oltului. Oameni cu suflet mare, legumicultorii olteni au decis să îi ajute, la rândul lor, prin intermediul președintelui ATF Olt, Florin Ciobanu.

,,Căutăm un spațiu de cazare in Slatina, pentru cazarea celor 2 familii …formate din 5 persoane …. Hrana este asigurată de restaurantul cu specific Indian, din Slatina, – indianul Sherry- sprijinit cu tot ce are nevoie de membrii ATF Olt ( legume, zacusca, cartofi, ulei, etc ). Colegul nostru Traian Gartan – președintele Asociației Crescătorilor de Animale Slătioara a venit și cu o propunere prin care poate dona produse de origine animală ….

Nu ne lăudăm ….doar dăm un exemplu de omenie ….să ajutăm oameni care au pierdut totul într-o secundă și să-i ajutăm să treacă peste nenorocirea care s-a abătut asupra lor…( mâine poate ne vine și noua rândul )….

Vor mai veni și alții …noi suntem pregătiți sa-i ajutăm …ne implicăm să găsim soluții ….mai greu cu instituțiile statului care ieri au fost prinse pe picior greșit si s-au bâlbâit ….dar este bine ca i-am trezit ……,, este apelul făcut ieri de către Florin Ciobanu.

Primite cu căldură pe meleaguri oltene, cele două familii se gândesc să rămână aici și să-și caute de lucru.