Școala Gimnazială Osica de Sus va fi renovată și dotată de BooKLand

77

Printre cele 25 de unități de învățământ din țară calificate în acest an în programul de renovare pe care Asociația BookLand îl implementează și în acest an în mediul rural se numără și Școala Gimnazială Osica de Sus. Deja materialele au ajuns, urmează transformarea școlii într-o unitate cu condiții moderne de studiu.

Dacă anul trecut Școala Gimnaziala Topana a fost aleasă din județul Olt pentru a fi inclusă în proiectul de renovare al Asociației BookLand România, anul acesta elevii din Osica de Sus sunt beneficiarii investiției acestui ONG.

,,Timpul a trecut și acum, în 2022, școala are nevoie de renovări serioase pentru a putea să asigure condiții decente pentru cei 144 de copii care învață aici, copii care nu sunt doar din Osica de Sus, ci și din satul vecin, Greci. Asociația Bookland Romania a ales să se implice în renovarea școlii noastre pentru ca elevii să poată învăța în condiții decente. Primele materiale necesare renovării Școlii Gimnaziala Osica de Sus au ajuns. Mulțumim!,, a transmis Liceul Teoretic „Ion Gh. Rosca”, în subordinea căruia funcționează școala gimnazială.

 

Asociatia BookLand reprezintă un demers educațional de amploare: renovează și dotează școli în mediul rural, inspiră tinerii prin intermediul interviurilor cu persoane excepționale care și-au îndeplinit visele și organizează tabere.

Următoarea campanie de calificare a școlilor ce doresc să fie incluse în programul de renovare ,,Împreună construim oameni,, se va deschide în septembrie.