Klaus Iohannis: Din 8 martie se ridică starea de alertă în România

425

Președintele Klaus Iohannis a anunțat astăzi că România va ieși din starea de alertă, începând cu data de 8 martie, la doi ani de la debutul pandemiei de COVID-19.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat vineri, într-o declarație de presă, că starea de alertă nu va mai fi prelungită după 8 martie. Decizia a fost luată după o ședință la Cotroceni cu cei responsabili de gestionarea pandemiei.

„Nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă instituită în România. Ministerul Sănătății este cel care urmează să gestioneze în continuare evoluția epidemiei, care sperăm că se apropie de final. Odată cu ridicarea stării de alertă, vor fi eliminate și o serie de măsuri care au fost în vigoare până acum. Măsurile complete vor fi anunțate și explicate pe larg, în perioada imediat următoare, de autoritățile abilitate.

„Epidemia de COVID-19 se află pe o pantă accelerat descendentă la noi în țară, iar valul cinci este aproape de a se încheia”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Acesta a mulțumit cetățenilor români, autorităților, medicilor, precizând că datorită mobilizării impresionante și respectării regulilor a fost posibilă limitarea răspândirii coronavirusului.

„Faptul că astăzi putem vorbi de o nouă etapă, care înseamnă cel puțin finalul acestui val pandemic, se datorează în bună parte și măsurilor eficiente de prevenție adoptate de autorități.nu am fi putut reuși fără responsabilitatea cetățenilor, fără solidaritatea românilor care, în marea lor majoritate, au înțeles și au respectat regulile. Doresc să mulțumesc încă o dată și medicilor, asistenților medicali, infirmierilor, farmaciștilor și tuturor celor care au fost permanent în prima linie în lupta cu virusul și au făcut dovada dedicării și a profesionalismului desăvârșit.”, a mai spus șeful statului.