Ministrul de Interne, reacție după tragedia de la Constanța: Militarii care şi-au pierdut viaţa intră în cartea eroilor

71

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, s-a declarat „profund întristat” de incidentele aviatice produse miercuri seara, subliniind că militarii care şi-au pierdut viaţa s-au sacrificat pentru patrie.

Lucian Bode și-a exprimat sincerele regrete pentru ce s-a întâmplat miercuri seară când România a avut parte de o dublă tragedie aviatică în care mai mulți militari și-au pierdut viața. Bode a explicat că toți cei căzuți la datorie vor intra în cartea eroilor.

„În astfel de momente tragice, cuvintele pot exprima mult prea puţin din durerea pe care o simţim cu toţii. Sunt profund întristat de tragicele incidente aviatice din noaptea trecută, în urma cărora şi-au pierdut viaţa militari români. Toţi angajaţii Ministerului Afacerilor Interne sunt profund afectaţi şi sunt alături, în gânduri şi rugăciune, de familiile îndoliate. Militarii care şi-au pierdut viaţa în cele două tragice incidente aviatice intră în cartea eroilor, a celor care şi-au sacrificat viaţa pentru Patrie”, a scris Bode, joi, pe Facebook.

El a transmis condoleanţe familiilor îndoliate. „Le asigur că întreaga naţiune română le este alături în aceste momente grele. Ne vom înclina întotdeauna cu respect în faţa celor care şi-au dedicat viaţa Patriei!”, a adăugat Lucian Bode.

Miercuri seara, o aeronavă MiG-21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, după care a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localităţile Cogealac şi Gura Dobrogei.

Au fost declanşate de urgenţă operaţiunile de căutare-salvare, iar un elicopter IAR-330 Puma a decolat spre zona posibilului impact.

Şi elicopterul a pierdut legătura radio cu baza şi s-a prăbuşit în zona localităţii Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom.

În urma accidentelor, au murit cele opt persoane aflate la bordul aeronavelor – pilotul de pe MiG-21 LanceR şi cei şapte militari aflaţi în elicopter.