BCR schimbă grivnele refugiaților ucraineni în lei

96

Refugiații ucraineni se confruntă cu noi probleme odată ajunși în România. Deși unii dintre ei au plecat cu bani din Ucraina, o singură bancă comercială schimbă grivna în lei sau euro. Casele de schimb valutar nu primesc banii ucraineni, pentru că nu au, fizic, astfel de bancnote .

Refugiații ucraineni ajunși în România au acum posibilitatea să-și schimbe banii direct în lei la sucursalele BCR, a anunțat banca, pe pagina sa de Facebook. Decizia BCR vine după ce mai mulți ucraineni s-au plâns că nu pot folosi banii pe care îi iau și nicio bancă sau casă de schimb valutar nu îi schimbă.

În ultimele câteva zile, pe lângă schimbarea grivnelor și donațiile ce pot fi făcute către Salvați Copiii din aplicația George, BCR a impus și alte măsuri în sprijinul refugiaților ucraineni:

  • 0373514244 – număr de telefon special pentru ucraineni, permanent, pentru asistență în servicii financiar-bancare;
  • suport.linia1@bcr.ro – adresă de e-mail suport pentru cetățenii din Ucraina;
  • 0 lei costuri la tranzacții cu cardurile emise în Ucraina, 0 lei comision de deschidere și administrare cont curent, 0 comisioane pentru plați inter și intrabancare. Și Raiffeisen oferă, de miercuri, posibilitatea ucrainenilor de a deschide un cont curent în lei fără costuri, cu oferirea unui card de debit pe loc, zero. De asemenea, banca oferă 0 comision la retragere de la ATM-uri și 0 costuri la folosirea cardurilor ucrainene la POS.

Și Raiffeisen oferă, de miercuri, posibilitatea ucrainenilor de a deschide un cont curent în lei fără costuri, cu oferirea unui card de debit pe loc, zero. De asemenea, banca oferă 0 comision la retragere de la ATM-uri și 0 costuri la folosirea cardurilor ucrainene la POS.

Raiffeisen Bank International (RBI), una dintre cele mai mari bănci din Europa Centrală și de Est, ia în calcul să părăsească Rusia, posibil și Ucraina, în urma războiului declanșat de Rusia.