Vasile Dîncu: „Pacea în Europa a fost destabilizată de acțiunea flagrantă și barbară a Federației Ruse”

43

Pacea în Europa a fost destabilizată de acțiune flagrantă și barbară a Federației Ruse de a rescrie arhitectura europeană de securitate, spune Vasile Dîncu. El afirmă că România donează Ucrainei muniție, combustibil, echipament militar de protecție, dar și alimente, apă și materiale sanitare.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a spus, miercuri, că pacea în Europa a fost destabilizată de acțiunea flagrantă și barbară a Federației Ruse de a rescrie arhitectura europeană de securitate.

„Pacea în Europa a fost destabilizată de acțiunea flagrantă și barbară a Federației Ruse de a rescrie arhitectura europeană de securitate. 

De aceea suntem în situația în care principiile internaționale sunt încălcate în mod vădit, iar dialogul și diplomația trebuie să redevină principalele instrumente pentru a rezolva orice disensiune”, declarat, miercuri, Vasile Dâncu.

În context, demnitarul a precizat că România donează Ucrainei muniție, combustibil, echipament militar de protecție, dar și alimente, apă și materiale sanitare, ca răspuns la solicitarea Ucrainei prin mecanismul european de protecție civilă.

„Țara noastră este dispusă să asigure tratament medical pentru militare aeriene răniți în spitale militare și civile din România”, adaugă ministrul român al Apărării.