Valeriu Gheorghiță, numit comandant al Spitalului de Urgență al SRI

226

Valeriu Gheorghiță a fost numit comandant al Spitalului de Urgență al SRI „Prof. Dr. Agrippa Ionescu“. Anunțul a fost făcut, miercuri, pe Facebook de fostul președinte CNCAV. Și SRI a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, că acesta va face parte din echipa medicală a instituției.

Valeriu Ghorghiță a fost numit comandant al Spitalului de Urgență al SRI „Prof. Dr. Agrippa Ionescu“, a anunțat acesta pe Facebook.

„De astăzi, parcursul meu profesional atinge o altă etapă. O etapă care mă onoreaza, dar care mă și responsabilizează, în egală măsură. Numirea mea în funcția de comandant al Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Agrippa Ionescu“ deschide un alt drum al provocărilor, însă împreună cu întreaga echipă de conducere și personalul medical vom duce mai departe tradiția acestei unități medicale de renume”, spune fostul președinte al comitetului care coordonează campania de vaccinare anti-COVID.

Col. dr. Valeriu Gheorghiță este absolvent al Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, domeniul medicină generală (militară), cu specializarea „boli infecțioase”. Cea mai mare parte a carierei a profesat la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “dr. Carol Davila”, precum şi în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “dr. Carol Davila” din Bucureşti, acolo unde în prezent este șef de lucrări, potrivit unui comunicat al SRI.

Valeriu Gheorghiţă a fost până ieri șeful Comitetului Naţional de Vaccinare anti-COVID. În locul lui a fost numit secretarul de stat din Ministerul Sănătății Andrei Baciu.

La conducerea Spitalului „Agrippa Ionescu”, Valeriu Gheorghiţă va pune în aplicare un plan managerial destinat creşterii constante a calităţii actului medical pentru întreaga comunitate deservită de unitatea medicală, se mai arată în comunicat.