Mai mulți bărbaţi din Ucraina, prinşi de poliţişti după ce au intrat ilegal în România

139

Un grup de bărbaţi ucraineni cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani au intrat ilegal în România, trecând peste fâşia verde, prin zona localităţii Vicovu de Sus, din Suceava. Doar femeile și copiii au voie să plece din Ucraina, din cauza războiului.

Paisprezece bărbaţi de origine ucraineană au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră şi predaţi Centrului Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil (CRCPSA) din Rădăuţi, a informat purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Suceava, Ilie Poroch Seriţan.

În ultimlee 24 de ore, pe la frontiera cu Ucraina au intrat în Romania 9.660 de cetăţeni ucraineni, în scădere cu 8,5%, iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 11.339 de cetăţeni ucraineni, în creştere cu 5,4%.

ONU estimează că circa patru milioane de ucraineni își vor părăsi țara din cauza războiului. Doar femeile și copiii au voie să plece din Ucraina, în condiţiile în care bărbaţii cu vârste între 18 ani şi 60 de ani sunt obligaţi să rămână în ţară, după ce a fost impusă legea marțială.