Spitalul Balș extinde gama serviciilor medicale. De mâine, 4 noi patologii tratate în Policlinică

649

Patru noi cabinete medicale vor fi deschise începând de mâine, 1 Martie, în cadrul Policlinicii Spitalului Orășenesc Balș, urmând să fie tratate tot atâtea noi patologii în cadrul unității medicale. Anunțul a fost făcut de către primarul Cătălin Rotea, edilul având în plan mai multe proiecte legate de sistemul sanitar al urbei.

Începând de mâine, 1 Martie, la Spitalul Balș se extind serviciile medicale de care beneficiază atât locuitorii urbei, cât și cei ai comunelor învecinate. La policlinica spitalului se vor deschide încă patru cabinete, pacienții putându-se adresa pentru noi patologii care vor putea fi tratate în sistem ambulatoriu de către cadre medicale specializate, în cabinete moderne și dotate corespunzător. Este vorba despre: Oncologie, Endocrinologie, Gastroenterologie și Medicina Muncii.

,,Necesitatea serviciilor de sănătate a reprezentat una dintre problemele fundamentale pe care locuitorii din orașul nostru au ridicat-o de fiecare dată când am discutat. Tocmai de aceea am transformat această cerință într-o prioritate investițională, cu atât mai mult cu cât ne confruntăm cu o situație dificilă în actualul context pandemic, care a restricționat accesul și mobilitatea intraspitalicească, iar adresabilitatea locală a crescut exponențial,, declară edilul Cătălin Rotea.

Primarul Balșului anunță, totodată, că reabilitarea spitalului orășenesc va continua cu investiții în modernizarea secțiilor: Pediatrie, Radiologie și Centrul de Evaluare și Tratament COVID.

Pentru acest an, în planurile administrației urbei de pe Olteț se află mai multe proiecte legate de sistemul sanitar:

-Reabilitarea integrală a secției Pediatrie, inclusiv montarea unui loc de joacă aferent secției;

– Construcția unei noi spălătorii;

– Reabilitarea Camerei de Gardă, Radiologiei, bucătăriei, cantinei, corpului administrativ, cabinei acces poartă;

– Asigurarea finanțării și demararea lucrărilor pentru construcția Centrului de Primiri Urgențe, dotat cu Computer Tomograf;

– Extinderea serviciilor medicale, dar mai ales creșterea CALITĂȚII lor.