Pentru a oferi în mod organizat ajutor în caz de nevoie refugiaților din Ucraina, la nivelul județului Olt autoritățile au stabilit un Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenție, înființând o linie telefonică. Totodată, prefectul de Olt a anunțat că dacă vor exista mai multe solicitări decât locurile de cazare puse la dispoziție deja de olteni de rând și agenți economici, va fi înființată o tabără mobilă.
Autoritățile din Olt s-au mobilizat pentru a veni în sprijinul ucrainenilor izgoniți de război din casele lor. Dacă la Slatina și Caracal au fost deschise puncte de colectare pentru produse alimentare neperisabile și produse nealimentare de care ar putea avea nevoie refugiații, la nivelul întregului județ s-a stabilit acțiunea organizată
,,Suntem pregătiți să oferim în orice moment sprijin pentru refugiații din Ucraina. Am primit solicitări din partea oamenilor de bine, oameni de rând, dar și societăți comerciale care doresc să ofere spații de cazare sau adăpost, lucru care ne obligă să lucrăm organizat.
Acțiunea noastră se conjugă acțiunii guvernamentale „Ucraina – Împreună ajutăm mai mult”, cât și acțiunilor organizate de autoritățile administrației publice din județ și ne va permite să gestionăm în mod organizat, unitar și eficient resursele puse la dispoziție de societatea civilă în cadrul acestei acțiuni umanitare. În acest scop, a fost înființată linia telefonică cu numărul 0756087574, care funcționează 24 din 24 de ore, la nivelul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, ce funcționează în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgenta Olt. Îi felicit pe olteni pentru solidaritate și în încurajez să aibă în continuare empatie pentru cetățenii ucraineni care sosesc în România. ,, a anunțat prefectul de Olt, Florin Homorean.
Mai mult, dacă solicitările vor fi numeroase, reprezentantul Guvernului în teritoriu a anunțat că pentru adăpostirea refugiaților ar putea fi operaționalizată, prin intermediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, o tabără mobilă.