Zeci de ucraineni vin pe jos în România, de teama războiului

97

Zeci de cetăţeni din Ucraina au ajuns, joi dimineaţă, pe jos, la punctul de trecere a frontierei din Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Refugiaţii vor să intre în România de teama războiului pe care Rusia l-a declanşat în această noapte. În zilele următoare ar putea ajunge în România mii de cetăţeni ucrainieni.

La punctul de trecere a frontierei din Sighetu Marmației au ajuns, joi dimineață, pe jos, zeci de cetățeni din Ucraina care vor să intre în România de teama războiului pe care Rusia l-a declanșat în azi-noapte.

În zilele următoare ar putea să ajungă în România mii de cetățeni ucrainieni. Oficialii de la București au declarat miercuri că s-au pregătit pentru a primi 500.000 de refugiați.

Potrivit Digi24.ro, oamenii ajunşi în aceste momente în punctul de trecere a frontierei de la Sighetu Marmaţiei sunt în special turişti veniţi din toată Europa, pe care bombardamentele i-au găsit în Ucraina, la Bukovel.

„Oamenii au spus că au auzit din hotelurile în care erau cazaţi tot ce se întâmplă. Acum vin pe jos în România, au ales să fugă din calea războiului. Zborurilor lor, oricum, au fost anulate. Familii întregi de ucraineni au venit cu maşinile. Au rude la Sighetu Marmaţiei şi spun că au venit pe termen nelimitat, pentru că în ţara lor este panică generală şi, între altele, nu se mai poate plăti cu cardul”, informează corespondentul DIgi 24 de la faţa locului.

La Sighetu Marmaţiei sunt pregătite acum taberele de refugiaţi. Se aşteaptă ca din moment în moment din Ucraina să sosească valuri de persoane.