86 de elevi și 45 de profesori din Olt, infectați cu COVID-19. Școală online în 21 de clase

235

Numărul cazurilor de coronavirus confirmate în ultima săptămână în unitățile de învățământ din județul Olt a scăzut. Infectați sunt 131 elevi și cadre didactice/personal auxiliar. Trei grădinițe și o școală primară au cursurile cu prezență fizică suspendate în totalitate, însă ca urmare a lucrărilor de reabilitare și modernizare. Di cauza infectărilor cu SARS-CoV-2, învață de acasă elevi din 21 de clase.

Elevi de la 21 de clase de la unități de învățământ din județul Olt învață de acasă ca urmare a cazurilor de coronavirus depistate în rândul colegilor, cadrelor didactice sau personalului auxiliar al școlilor. Lor li se alătură în mediul online patru unități de învățământ a căror activitate la clasă a fost suspendată de lucrările de reabilitare și modernizare. Este vorba despre grădinițele Nr.2 Balș, Priseaca și Brebeni și Școala Primară Brebeni- Români.

Infectați cu coronavirus sunt, potrivit ultimelor date prezentate de Ministerul Educației, 86 de preșcolari/ elevi și 45 de persoane din sistem. Cei mai mulți elevi confirmați cu virusul pandemic sunt la Colegiul Național „Radu Greceanu” Slatina – 11, Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina – cinci și Școala Gimnazială „Gheorghe Magheru” Caracal – cinci. În privința personalului, cei mai mulți infectați sunt la Colegiul Minulescu Slatina și Liceul Tehnologic „Danubius” Corabia – câte cinci.

Testările pe bază de salivă de săptămâna trecută au indicat 33 de rezultate pozitive, dintre care au fost confirmate de testele PCR 26.

La nivel național, la finele săptămânii trecute 33 de unități de învățământ (cu personalitate juridică sau structuri) și 883 de clase/grupe funcționau în sistem online. Situația epidemiologică se prezentă astfel: 10.818 elevi/preșcolari pozitivi Covid-19 (0,4%), 2.663 de persoane angajate în sistemul de învățământ preuniversitar – pozitive Covid-19 (1%).