Bărbat, reținut după ce și-a pus câinii să atace o persoană

48

Un bărbat din județul Alba, a fost reţinut de poliţişti pentru că a asmuţit doi câini asupra unei alte persoane. Victima are nevoie de 12-14 zile de îngrijiri medicale. Proprietarul celor doi câini a fost reţinut de poliţie, iar animalele au fost luate într-un adăpost de câini.

Un bărbat în vârstă de 44 de ani din județul Alba a fost reținut de polițiști, după ce și-a instigat cei doi câini pe care îi avea asupra unui alt individ.

Atacul a avut loc miercuri, 16 februarie, în faţa unui local de jocuri de noroc. Potrivit reprezentaţilor IPJ Alba, stăpânul câinilor, a asmuţit cele două animale pe victimă.

În timpul atacului, bărbatul a fost muşcat de coapsă şi a fost grav rănit. Bărbatul va avea nevoie de 12-14 zile de îngrijiri medicale.

Proprietarul câinilor nu ar fi la prima infracţiune de acest gen. Şi în luna decembrie acesta a fost cercetat după ce animalele lui au muşcat un bărbat de 52 de ani.

”În sarcina acestuia s-a reţinut că, la data de 16 februarie 2022, în jurul orei 14,00 în timp ce se afla pe o stradă din Ocna Mureş, împreună cu cei doi câini ai săi, i-ar fi asmuţit asupra unui bărbat, în vârstă de 53 de ani, din Ocna Mureş, împrejurare în care acesta a fost muşcat de gamba piciorului”, a transmis IPJ Alba.

Într-o postare pe Facebook, fratele victimei a făcut câteva precizări legate de atacul de miercuri. În comentariile de la postare, mai mulţi cetăţeni zonă s-au arătat indignaţi de comportamentul bărbatului în oraş şi modul în care îşi creşte cei doi câini.

Unele persoane au scris în comentarii că sunt speriaţi când îl văd pe bărbat cu animelele pe stradă. Propietarul câinilor a fost reţinut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de joi, 17 februarie, va fi prezentat în faţa magistraţilor pentru măsuri legale. Câinii au fost preluaţi şi predaţi la un adăpost de animale.