FOTO/ Un bărbat din Olt a ARS de viu în propria locuință mistuită de flăcări

1839

Incendiu de proporții, în această după-amiază, în comuna Dobrun. Un bărbat și-a pierdut viața, după ce locuința acestuia a fost cuprinsă de flăcări. Din păcate, salvatorii ajunși la fața locului nu au mai putut face nimic pentru bătrân.

Un bărbat și-a pierdut viața în această după-amiază, în urma unui incendiu puternic izbucnit la o locuință din comuna Dobrun.

Evenimentul a fost a anunțat la 112 de vecinii bărbatului, iar pentru gestionarea acestuia au intervenit pompierii Gărzii Osica de Sus, cu o autospecială de stingere și un echipaj SMURD.

„La sosirea pompierilor, locuința ardea generalizat, iar în momentul pătrunderii în interior, bărbatul, în vârstă de 81 de ani, a fost găsit decedat, cu arsuri pe întreaga suprafață a corpului.

Intervenția a durat aproximativ două ore și jumătate, locuința fiind distrusă în totalitate.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric, produs la un reșou lăsat în funcțiune, nesupravegheat”, transmite ISU Olt.

Pentru a evita producerea unor astfel de situații tragice, reamintim principalele măsuri de prevenire a incendiilor provocate de aparatele electrice lăsate sub tensiune:

•nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, reşou, radiator şi altele asemenea;
•instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului;
•verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.