Senatorul Siminica Mirea: Trebuie să se revină la piața reglementată a energiei

140

Printre politicienii care susțin revenirea la piața reglementată a energiei se numără și senatorul de Olt Siminica Mirea. Social-democrata aduce drept argument poziția Băncii Naționale a României care confirmă argumentele Partidului Social Democrat.

România a efectuat liberalizarea prețurilor la energia electrică și gaze destinate consumului casnic de la 1 ianuarie 2021, acum 1 an. Măsura impusă de legislația europeană a adus însă facturi exagerate pentru milioane de români și un haos pe piața de energie. Pentru stabilizarea situației, PSD propune revenirea la piața reglementată. Pentru asta, liderii coaliției de guvernare vor să ceară Comisiei Europene o derogare de 12 luni, care ar include și următoarea iarnă.
,,Liberalizarea pieței energiei, realizată într-un mod extrem de haotic și în necunoștință de cauză de către cei de dreapta, a făcut ca astăzi, facturile să sară în aer și sa alimenteze, într-un mod alarmant, inflația. Ministrul Energiei trebuie, fără dar și poate, sa ia act de eșecul provocat și să promoveze cu prioritate, măsurile de sprijin pentru marii consumatori din economie.
În mod clar, piața energiei, care ar fi trebuit sa aducă scăderi considerabile ale facturilor, demonstrează, in realitate, opusul. Este absolut necesară revenirea la reglementare, așa cum susține Partidul Social Democrat.,, declară senatorul de Olt Siminica Mirea.