Deputatul Barbu: Aducem medicii veterinari în satele României

133

Medicii veterinari pot să deschidă cabinete în comunele și orașele mici, unde vor avea infrastructura necesară, iar oamenii își pot trata animalele și păsările, la ei acasă, în cabinete veterinare moderne, anunță deputatul de Olt Florin Barbu. Acest lucru va fi posibil prin preluarea clădirilor ce găzduiesc aceste activități în administrația primăriilor.

Veste bună pentru gospodarii de la sate, dar și pentru medicii veterinari: în comune vor putea funcționa cabinete veterinare moderne, clădirile fiind administrate de către primării. Anunțul a fost făcut azi de către deputatul de Olt Florin Barbu, președinte al Comisiei pentru Agricultură.
,,Am dezbătut și votat, în ședința Comisiei pentru Agricultură, Proiectul de Lege privind transmiterea unor bunuri imobile destinate activităților de asistență sanitar-veterinară, aflate în proprietatea privată a statului, în administrarea consiliilor locale. UAT-urile vor avea posibilitatea să acceseze fonduri europene și să doteze aceste clădiri, multe aflate în paragină, pentru a putea fi folosite pentru activități sanitar – veterinare. Primarii nu au voie să schimbe destinația acestor imobile, nu au voie să le vândă și nu pot să le închirieze decât medicilor veterinari.
În acest fel, medicii veterinari pot să deschidă cabinete în comunele și orașele mici, pentru că au infrastructura necesară, iar oamenii își pot trata animalele și păsările, la ei acasă, în cabinete veterinare moderne. În acest fel, modernizam și îmbunătățim calitatea vieții în satele din România!,, a transmis deputatul oltean.