Parlamentarii nu vor să fie supuși unui control psihologic. Cum își motivează refuzul

33

Parlamentarii nu acceptă să fie supuși unui control psihologic. Deputații juriști au respins un proiect de lege care prevedea necesitatea depunerii unui aviz psihologic pentru cei care candidează pentru un mandat de deputat sau senator.

Deputatul Paul Popescu a depus un proiect în Parlament prin care a cerut ca avizul psihologic să fie obligatoriu, prin lege, pentru toţi candidaţii la alegerile parlamentare.

Proiectul care condiţionează candidatura de avizul psihologic a fost depus la Senat în urmă cu 5 ani. Pentru a deveni lege, trebuie să treacă întâi de cele două camere ale Parlamentului şi să fie promulgat apoi de preşedinte.

„Considerăm necesar ca și parlamentarii, care obțin mandatul din partea cetățenilor să aibă acest aviz, așa cum este necesar pentru angajați, fie bugetari, fie din companiile private…

Pentru exercitarea corectă a mandatului, deputații și senatorii au obligația menținerii unui dialog permanent cu cetățenii pe probleme care îi interesează, cu instituțiile abilitate, să elaboreze legi și alte acte, și pentru toate aceste motive, deputații și senatorii trebuie să fie apți şi din punct de vedere psihologic”, a arătat deputatul Popescu, în expunerea de motive.