Un copil a fost bătut de părinți până a intrat în comă

699

Caz halucinant într-o comună din județul Neamț. Un copil de 2 ani și jumătate a fost bătut până a intrat în comă de mama sa, în vârstă de 20 de ani, și concubinul ei de 17 ani. Incidentul a avut loc luni, 31 ianuarie, în locuința tânărului implicat.

Un copil de 2 ani și jumătate a ajuns în comă la spital după ce a fost bătut de părinții lui.

O femeie în vârstă de 20 de ani și concubinul ei în vârstă de 17 ani se pare că l-ar fi bătut pe copilul în vârstă de 2 ani și jumătate, după care, văzând că starea micuțului era gravă, au sunat la 112, solicitând ambulanța.

Echipajele deplasate la fața locului l-au preluat pentru a-l transporta la spital și au anunțat organele de cercetare penală care au constatat că viața copilului a fost pusă în pericol.

Cei doi tineri au fost reținuți, iar ieri au fost arestați preventiv pentru vătămare corporală și rele tratamente aplicate minorului.

„… admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tîrgu Neamţ având ca obiect luarea măsurii arestării preventive. Dispune arestarea preventivă a inculpatei O. L. E., cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală (…) și rele tratamente aplicate minorului (…) pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 01.02.2022 până la data de 02.03.2022, inclusiv. Dispune arestarea preventivă a inculpatului B. N., cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală (…) și rele tratamente aplicate minorului (…) pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 01.02.2022 până la data de 02.03.2022, inclusiv” – notează decizia instanței.

Din primele informații, victima a fost transferată, ieri, la o unitate medicală din Iași, în comă de gradul IV.

„A fost transferat de la Spitalul de Neurochirurgie un pacient în vârstă de 2 ani, cu multiple contuzii, fracturi mai vechi și mai noi, cu necroză de fese și hematoame cerebrale. Este ventilat mecanic, în stare foarte gravă”, a declarat managerul Spitalului Sf. Maria din Iași.