Zeci de dosare RESPINSE pentru directoratul școlilor oltene

322

77 de profesori s-au înscris pentru posturile vacante de directori și directori adjuncți la școlile din Olt, etapa a II-a a concursului. Inspectoratul Școlar Județean Olt a publicat lista cu dosarele admise, în urma evaluării fiind respinse 44% dintre ele.

Evaluarea dosarelor de înscriere a candidaților pentru etapa a II-a a concursului de ocupare a posturilor vacante de directori și directori adjuncți la unitățile de învățământ din Olt a triat numărul concurenților. Pe cele 58 de posturi ( 45 de directori și 12 directori adjuncți ) s-au înscris 77 de dascăli, iar cei validați vor susține proba scrisă peste circa două săptămâni. Admise au fost doar 43 de dosare, candidații respinși putând solicita astăzi comisiei de organizare a concursului, în scris, analiza cauzelor și remedierea erorilor de natură tehnică, dacă este cazul. Solicitările pot fi depuse la sediul IȘJ Olt ori prin e-mail.
Proba scrisă va fi susținută pe 18 februarie, iar candidații aflați în carantină sau izolare putând susține examenul pe 4 martie. Până pe 8 martie se vor înregistra opțiunilor candidaților pentru unitatea la care candidează, iar în perioada 16-25 martie se va desfășura interviul. Pe 4 aprilie se vor emite deciziile de numire, cu intrare în vigoare la 18 aprilie.
144 de directori și-au început mandatele de conducere a unităților de învățământ din Olt din acest semestru, după ce au promovat concursul organizat în octombrie-noiembrie 2021.