În urmă cu 104 ani, la Scornicești se năștea Nicolae Ceaușescu. Nostalgicii i-au dus flori la mormânt și au dezvelit un bust din bronz

215

În anii comunismului, pe 26 ianuarie era sărbătoare naţională. Poporul român îl sărbătorea, prin diverse festivităţi, pe „cel mai iubit fiu”, născut în orașul oltenesc Scornicești. Nostalgii nu l-au uitat, iar azi s-au strâns ca de fiecare dată la mormântul fostului șef de stat.

Nicolae Ceauşescu s-a născut la Scorniceşti, într-o familie cu zece copii, iar azi se împlinesc 104 de ani de la venirea sa pe lume. Deşi îşi serba ziua pe 26 ianuarie, zi în care a fost declarată naşterea în certificat, de fapt acesta se născuse pe 23 ianuarie, fiind înregistrat trei zile mai târziu, ca primul copil născut în 1918 la Scorniceşti.
Ceauşescu a fost şeful de stat al Republicii Socialiste România din 1967 până la căderea regimului comunist, în 22 decembrie 1989. A murit la La 25 decembrie 1989, fiind judecat, condamnat la moarte şi executat împreună cu soţia sa Elena.
Deşi perioada comunistă este una de tristă amintire pentru mulţi români, sunt şi destui nostalgici care îi păstrează fotografia sau care se duc astăzi să aprindă o lumânare la cimitirul Ghencea unde este înmormântat sau la Scorniceşti, la Casa Memorială. Manifestări de aducere-aminte și cinstire au fost azi organizate de către membrii Partidului Socialist Român.


,,ASTĂZI, 26.01.2021, SE ÎMPLINESC 103 ANI DE LA NASTEREA FOSTULUI PRESEDINTE NICOLAE CEAUȘESCU – EROU NATIONAL. Partidului Socialist Roman a mers la mormantul eroului, unde a depus flori, s-au aprins lumanari si s-a tinut un moment de reculegere. Deasemenea, cu aceasta ocazie a fost dezvelit si un bust din bronz al EROULUI, comandat de catre un membru marcant al PSR. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Acest OM, a construit o tara iar cei de dupa LOVITURA de stat au distrus-o „PAS CU PAS”! , a transmis PSR.