Comisia Județeană de Fond Funciar a analizat azi 66 de dosare

197

Astăzi, la Prefectura Olt, s-a întrunit Comisia Județeană de Fond Funciar. Zeci de dosare au fost soluționate, fie prin modificări de titluri de proprietate, punere în executare a unor hotărâri judecătorești ori prin răspunsuri de îndrumare către comisiile locale. Reprezentantul Guvernului în teritoriu anunță că această comisie se va întruni cu frecvență lunară ori când situația va impune.

Prefectul județului Olt, Florin Homorean, a condus azi ședința Comisiei Județene de Fond Funciar Olt a cărei activitate se desfășoară în domeniul fondului funciar și vizează reconstituirea/constituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor, atribuirea terenurilor în proprietate, precum și acordarea de măsuri compensatorii. Au fost analizate 66 dosare.
,,Au fost adoptate 49 de hotărâri: 10 de hotărâri de punere în executare hotărâri judecătorești definitive; 38 hotărâri de modificare titluri de proprietate; 1 hotărâri de punere în aplicare a prevederilor Legii 165/2013 privind acordarea de măsuri compensatorii, cu modificările şi completările ulterioare. 2 documentații au fost restituite pentru completare, iar 8 răspunsuri de îndrumare a Comisiilor Locale de Fond Funciar,, anunță Prefectura Olt.
Această comisie se va întruni periodic. ,,Având în vedere importanța activității de reconstituirea/constituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor, atribuirea terenurilor în proprietate, precum și acordarea de măsuri compensatorii, Comisia Județeană de Fond Funciar Olt se va întruni cu frecvență lunară sau ori de câte ori situația o va impune.,, transmite instituția ce reprezintă Guvernul în teritoriu.