FOC la o microfermă de porci din Morunglav. Misiunea pompierilor, îngreunată de lipsa apei. 7 porci au ARS

1985

Un incendiu puternic a izbucnit în această seară la o microfermă de porci din comuna Morunglav, sat Poiana Mare. Pompierii au intervenit de urgență. În sprijinul echipajelor de la Garda Balș au sosit și colegi de la Detașamentul Slatina. Șapte porci au ars.

Scene de groază la o gospodărie din comuna Morunglav, unde localnicii asistă fără putere la mistuirea unor adăposturi pentru animale în care se aud pocnind în flăcări numeroase suine. Pompierii au intervenit de urgență, însă lipsa apei din zonă le îngreunează situația. Potrivit primelor informații, hidranții de la rețeaua publică de alimentare nu funcționează.

,,Incendiul se manifesta la o anexă gospodărească, cu suprafața desfășurată de aproximativ 100 de metri, folosită ca adăpost pentru animale, în care sunt depozitate materiale combustibile. A existat pericol de propagare la locuința aflată în apropiere. Incendiul este localizat, se lucrează pentru lichidare,, declară Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Două ore a durat intervenția. ,, În urma incendiului au ars anexa, cu suprafața de aproximativ 100 de metri pătrați, în care se aflau și șapte porci și bunurile depozite în interior. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric.,, anunță ISU Olt.