Acțiuni de amploare ale forțelor de ordine: percheziții, circa 8000 de amenzi și aproape 600 de permise reținute

89

Peste 8000 de amenzi aplicate în ultimele 24 de ore și mii de intervenții, anunță MAI. Forțele de ordine au început minivacanța ,,în forță,,.

În această dimineață, polițiștii din cadrul Poliției de Frontieră, sub coordonarea procurorilor DIICOT din cadrul Structurii Teritoriale Iași, desfășoară 13 percheziții domiciliare și execută 17 mandate de aducere. La activități participă și jandarmi din cadrul IJJ Iași.

În ultimele 24 de ore efectivele MAI din structurile operative au intervenit la peste 3.800 de evenimente dintre care aproximativ 2.150 circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.670 intervenții în situații de risc și pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

Structurile de poliție, au intervenit la 2.144 evenimente, dintre care 1.781 sesizate prin SNUAU 112 și 363 prin alte modalități. Au fost prinși în flagrant, de către polițiști 126 autori de infracțiuni. De asemenea, au fost depistate 20 persoane urmărite național sau internațional, iar 32 autori au fost identificați în dosarele cu AN. În urma activităților desfășurate de structurile MAI au fost dispuse măsuri preventive pentru 46 de persoane.

În cadrul misiunile desfășurate, polițiștii și jandarmii au aplicat peste 8.000 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 2.5 milioane lei. De asemenea, ca măsură complementară la abaterile de care au vizat siguranța rutieră, au fost reținute 591 de permise de conducere și 221 certificate de înmatriculare.

La frontiera de stat au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 11.700.000 lei. Polițiștii de frontieră au depistat 12 migranți ilegali pentru care au dispus măsurile ce se impun.

Pompierii au salvat 9 persoane și au acordat asistență medicală de urgență pentru 1.289 persoane. Totodată, elicopterele Inspectoratului General de Aviație au executat 8 misiuni aero-medicale în urma cărora au fost salvate 6 persoane. Efectivele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în 1.667 situații de urgență.

Angajații IGSU au efectuat 86 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență în urma cărora au fost identificate 9 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. De asemenea, au aplicat 303 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 72.000 lei.