Tot mai puțini olteni la vaccinare, tot mai mulți în spitale

207

În timp ce valul 5 este în plină ascensiune, fiind raportat un record al infectărilor noi, iar numărul oltenilor spitalizați a crescut, azi se înregistrează cel mai mic număr de vaccinări anti-covid în 24 de ore din ultimele două săptămâni de zile.

De la debutul pandemiei, 27.130 de olteni au fost infectați cu coronavirus, dintre care 25.995 s-au vindecat, iar 745 de persoane și-au pierdut viața. Valul 5 este în plină ascensiune și la nivel de județ, azi fiind raportat un record al infectărilor în ultimele 24 de ore: 155.
Numărul oltenilor infectați care au nevoie de spitalizare este și el în creștere. Dacă în urmă cu o săptămână erau raportate doar 12 cazuri internate, dintre care 3 la Terapie Intensivă, azi avem 37 de pacienți spitalizați, dintre care 5 la ATI.
Deși situația infectărilor este în creștere, numărul oltenilor care se imunizează a scăzut constant, azi fiind raportat cel mai mic număr de vaccinări din ultimele două săptămâni: 245 în ultimele 24 de ore. De la debutul campaniei s-au vaccinat în județ 279.691 persoane.