Ministrul Chesnoiu: România a obținut o victorie majoră în Parlamentul European: fermierii vor putea continua exportul de animale vii

728

Ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu, deputat de Olt, anunță o victorie pentru crescătorii de animale: aceștia vor putea să exporte în continuare, după ce interzicerea acestui drept a fost respinsă ieri la votul final de către parlamentarii europeni.

Plenul reunit al Parlamentului European a decis ieri respingerea celor mai stricte reglementări cuprinse într-un set de propuneri de înăsprire a normelor privind transportul animalelor, în țările terțe.
,,România a obținut o victorie majoră în Parlamentul European, în beneficiul direct al fermierilor români. Cu 557 de voturi pentru, 55 de voturi împotrivă și 78 de abțineri, parlamentarii europeni au respins interzicerea transportului de animale vii, astfel că fermierii români vor putea continua exportul, inclusiv spre țările terțe.
România este un stat care va contribui la îmbunătățirea legislației europene în materie de standarde de bunăstare animală, de implementare a strategiilor europene, dar totodată voi solicita întotdeauna respectarea specificității fiecărui stat membru în aplicarea normelor comunitare, așa cum am făcut-o și la ultimul Consiliu Agrifish din 17.01.2022.
Felicit eforturile europarlamentarilor social democrați care au susținut constant fermierii români! Iată că, după 18 luni de negocieri, s-a putut ajunge la o soluție care protejează interesele fermierilor și garantează condițiile de bunăstare a animalelor vii în timpul transportului.,, a anunțat ministrul Adrian Chesnoiu.

https://fb.watch/aG9neRuXLN/

Noile reglementări mențin durata de transport pentru exportul maritim dar și cel terestru.