Corăbianul Gabriel Stanciu, noul director general al ANL

1925

Cooptat de către liberali în Guvern prin programul care încurajează tinerii români valoroși plecați peste hotare să se întoarcă în țară și numit consilier al ministrului Dezvoltării la începutul anului trecut, apoi în vară director adjunct al Agenției Naționale pentru Locuințe, Gabriel Stanciu, din Corabia, este noul director general al ANL.

Corăbianul Gabriel Stanciu a fost numit director general al ANL. El preia funcția ocupată până acum de Adrian Chițescu. Informația ne-a fost confirmată de către președintele PNL Olt, senatorul Liviu Voiculescu.
Stanciu cunoaște activitatea agenției, din iulie 2020 ocupând unul dintre cele două posturi de director adjunct.
Corăbianul a fost cooptat în guvern la începutul anului trecut, când a fost numit consilier al ministrului Dezvoltării și s-a ocupat de verificarea calității lucrărilor din programul PNDL. El a făcut parte din programul RePatriot, care militează pentru reîntoarcerea mai multor tineri în țară, pe când își cumpărase o casă în Birmingham și avea o slujbă la care mulți tineri visează- inginer constructor la Colas Rail din Marea Britanie, fiind implicat în al doilea cel mai mare proiect din Europa (a fost unul dintre inginerii șefi al proiectului privind linia de tramvai din Birmingham).
Gabriel Stanciu a învăţat la Colegiul Național AI Cuza Corabia și a studiat la Facultatea de construcții civile, industriale și agricole Craiova.