FOTO/ Alro închide și hala nr.8, sindicaliștii protestează azi în fața Guvernului

188

Alro Slatina demarează de azi procedurile de închidere a cuvelor din cadrul halei 8 de electroliză, aceasta fiind cea de-a doua închisă la nivelul companiei. După protestul de ieri din fața Ministerului Energiei, speriați că-și vor pierde locul de muncă, angajații uzinei slătinene protestează azi în fața Guvernului.

La începutul săptămânii trecute, Alro Slatina a închis hala nr.9 de electroliză, iar de azi încep procedurile de oprire a cuvelor din cadrul halei nr.8. Programul anunțat de companie privind reducerea activității de producție, în contextul creșterii exagerate a costului energiei, prevede închiderea a trei din cele cinci hale- 60% din capacitate, ceea ce impune trimiterea în șomaj tehnic a circa 1800 de angajați.
După acțiuni de protest organizate pe plan local, sindicaliștii au luat drumul Capitalei. Ieri, aluminiștii au protestat în fața Ministerului Energiei, iar azi protestele continuă în fața Guvernului.
Sindicatul Liber Alro, Sindicatul Alroproduct, Sindicatul Prelucrarea Aluminiului și Sindicatul Alum Tulcea au anunțat că vor protesta în fața Guvernului României între orele 11.00- 13.00.