NU se ridică RESTRICȚIILE în România! Raed Arafat: „Rămânem foarte precauți. Încă nu am ajuns la vârf”

188

Raed Arafat – șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a declarat, joi, că nu se pune problema ridicării restricțiilor în România în momentul de față. Acesta spune că încă am ajuns la vârful valului 5 pentru a se vedea impactul.

În România se poate vorbi de ridicarea restricţiilor, dar nu în acest moment, a precizat, joi, șeful DSU, Raed Arafat.

„Putem vorbi, dar nu în acest moment.

„Acum rămânem foarte precauți. Încă nu credem că am ajuns la vârf ca să vedem impactul. 

Țările care au trecut la relaxare au avut deja vârful care a însemnat sute de mii de cazuri, acum au început să scadă”, a replicat Raed Arafat, întrebat de presă despre o eventuală ridicare a restricţiilor.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare a completat răspunsul lui Raed Arafat.

„Riscul ar fi mult prea mare și nu cred că cineva își asumă un astfel de impact”, a completat medicul Valeriu Gheorghiță, şeful CNCAV.

Aşadar, în prezent, nu se poate vorbi de eliminarea restricțiilor, care oricum în România sunt mult mai permisive decât în alte țări, a mai precizat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Făcând o comparaţie cu cazul Marii Britanii, medicul Valeriu Gheorghiță a intervenit: „Marea Britanie are populația vaccinată peste 90%, are doza booster făcută la peste 60% din populație, așa încât COVID a devenit în Marea Britanie o infecție virală ușoară, fără impact la nivelul sănătății individuale și colective. 

Fiecare țară adoptă măsurile care se potrivesc situației. Nu cred că este situația României. Riscul ar fi mult prea mare”, a conchis dr. Gheorghiță.