Un număr de 78.000 de măşti de protecţie FFP2, distribuite angajaţilor din Sănătate

45

Ministrul PSD al sănătății, Alexandru Rafila, a aprobat miercuri, 19 ianuarie, distribuția a 78.000 de măști tip FFP2 din rezerva Ministerului Sănătății pentru personalul din sănătate, a transmis instituția într-un comunicat de presă.

Ministerul Sănătăţii anunţă că 78.000 de măşti de protecţie FFP 2 din rezerva instituţiei vor fi distribuite medicilor din spitalele COVID, medicilor de familie şi angajaţilor DSP implicaţi în activităţi epidemiologice.

Măștile de protecție vor fi împărțite de către Direcțiile de Sănătate Publică teritoriale personalului sanitar din spitalele COVD-19, medicilor de familie și personalului direcțiilor de sănătate publică „implicat în activități epidemiologice”.

„Măștile de protecție reprezintă principalul mijloc de protecție, alături de vaccinare”, a subliniat instituția.

Rafila recomandă măștile FFP2 Ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a pronunțat încă de la începutul acestei luni în favoarea purtării măștilor chirurgicale sau FFP2, în locul măştilor textile, având în vedere că noua tulpină Omicron este mult mai contagioasă.

Primele discuții privind obligativitatea purtării măștilor tip FFP2 sau a celor chirurgicale au avut loc pe 3 ianuarie, la Palatul Victoria, în cadrul unei ședințe convocate de premierul Ciucă, la care au participat reprezentanți din domeniul sănătății.

În respectiva ședință s-a discutat și interzicerea măștilor textile. Două zile mai târziu, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat o hotărâre prin care a propus purtarea obligatorie numai a măștilor chirurgicale sau de tip FFP2 în toate spațiile publice închise și deschise. Măsura a intrat în vigoare pe 8 ianuarie.