Noi locuințe la Caracal pentru cei mai săraci locuitori

370

Administrația caracaleană anunță că va putea răspunde cererilor a 54 de locuitori/familii cu venituri reduse care nu au o casă, urmând să construiască un nou bloc de locuințe sociale. Proiectul se află la stadiul aprobării studiului de fezabilitate.

54 de locuințe din care: 8 garsoniere, 34 apartamente cu două camere și 12 apartamente cu trei camere se vor construi la Caracal. Consiliul Local al municipiului a aprobat Studiul de fezabilitate realizat pentru obiectivul de investiții „IMOBIL DE LOCUINȚE COLECTIVE CU REGIM SOCIAL, REGIM DE ÎNĂLȚIME P+3E+4E RETRAS”. Vor fi asigurate și 54 de locuri de parcare.
,,Imobilul ar urma să fie situat pe str. Dragoș Vodă nr. 2C-1. Proiectul, care se ridică la aproape 16 milioane de lei, a fost depus anul trecut de Primăria Caracal, selectat și introdus pe ”lista sinteză” a Companiei Naționale de Investiții, alături de alte proiecte precum construirea unui bazin de înot și a unui teren de fotbal.,, anunță Primăria Caracal.

Noile locuințe reprezintă doar o parte dintre cele cuprinse în planurile primăriei pentru a fi construite. Autoritățile caracalene și-au propus și au făcut demersuri să construiască trei blocuri de locuințe sociale care vor însuma 180 de unități locative. Construirea lor va fi asigurată din fonduri europene, prin Planul Național de Reziliență, dar și din surse guvernamentale. Locuitorii municipiului care își doresc o astfel de locuință au depus la sediul administrației locale peste 900 de cereri.