Practică facilitată la viitori angajatori pentru zeci de elevi din Caracal

64

Prin intermediul unui proiect cu cofinanțare comunitară, câteva zeci de elevi de la un liceu din Caracal își vor putea pune în practică noțiunile teoretice învățate la clasă chiar la posibili viitori angajatori, în cadrul unor societăți locale.

Viitori bucătari, electricieni, sudori, strungari, tehnicieni în comerț și mecatroniști au șansa de a face practică pentru a învăța mai bine meseria pe care au ales-o. Este vorba despre elevi ai Liceului Matei Basarab Caracal, cărora li se oferă șansa de a se pregăti practic în cadrul a trei firme locale.

,,Un număr de 49 de elevi ai Liceului Tehnologic ”Matei Basarab” Caracal, vor beneficia de activități de consiliere a carierei și de stagii de practică performante care se vor desfășura în cooperare cu parteneri de practică locali cu potențial de angajare a absolvenților. Aceste activități se vor desfășura în cadrul proiectului ”Stagii de practică performante pentru elevii din regiunea Sud-Vest Oltenia”. Proiectul, identificat prin COD SMIS 2014+: 133039 și cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, POCU este coordonat în calitate de beneficiar de către organizația Societatea de Cercetare în Leadership, Management, Marketing și Cultură Organizațională din Craiova. Apreciem această oportunitate și le dorim elevilor implicați succes!,, a transmis conducerea liceului.

Liceul caracalean oferă tinerilor din municipiu și zonele rurale învecinate oportunități de calificare profesională în mai multe meserii.