Razie a polițiștilor olteni la mijloacele de transport în comun. S-a lăsat cu zeci de amenzi

298

Timp de trei ore, în această dimineață polițiștii olteni au efectuat o razie în trafic, vizate fiind mijloacele de transport în comun. Zeci de amenzi au fost aplicate.

Poliţiştii Serviciului Rutier Olt şi cei ai structurilor rutiere din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au acționat în această dimineață, în intervalul orar 06:30-09:30, pe principalele drumuri publice din județ, pentru verificarea respectării măsurilor privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în mijloacele de transport în comun.
Acțiunea a vizat verificarea legalității transporturilor rutiere publice de persoane, atât în ceea ce privește respectarea măsurilor anti-covid, dar și deținerea documentelor de transport, respectarea traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente, respectarea capacităţii maxime de încărcare avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare, precum și testarea alcoolscop a tuturor conducătorilor.
Sancțiunile nu au lipsit. ,,Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 61 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 27495 de lei. Din totalul sancțiunilor aplicate, 11 sancțiuni au fost pentru nepurtarea măștii de protecție.,, anunță IPJ Olt.