Dănuţ-Sebastian Neculăescu, acreditat de Klaus Iohannis ca ambasador extraordinar al României la NATO

113

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul privind acreditarea lui Dănuţ-Sebastian Neculăescu în calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar, reprezentant permanent al României la NATO şi şef al Delegației Permanente a României la NATO, informează Administrația Prezidențială.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru acreditarea lui Dănuţ-Sebastian Neculăescu în calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar, reprezentant permanent al României la NATO şi şef al Delegaţiei Permanente a României la NATO, informează Administraţia Prezidenţială.

Dănuț Sebastian Neculăescu are 46 de ani, este secretar de stat pentru afaceri strategice, diplomat de carieră și lucrează în Ministerul Afacerilor Externe al României din octombrie 2002, potrivit CV-ului publicat pe site-ul MAE.

În perioada 2017-2019 a deţinut funcţia de secretar de stat pentru relații cu vecinătatea estică și relații multilaterale la nivel global.

Pe parcursul carierei diplomatice a îndeplinit responsabilități atât în Centrala Ministerului Afacerilor Externe, cât și în serviciul diplomatic exterior.