Călin Știrbu, din nou CAMPIONUL României la tenis de câmp

229

Component al lotului național masculin de juniori de tenis de câmp, Călin Știrbu, fiul cel mic al deputatului liberal de Olt Gigel Știrbu, este noul Campion național al României la U16, atât la simplu, cât și la dublu.

Olteanul Călin Știrbu își trece în palmares noi medalii, devenind din nou campionul României.

,,CĂLIN ȘTIRBU, noul Campion național al României la tenis de câmp, U16, atât la simplu cat și la dublu! Pentru astfel de momente merită toate miile de ore de antrenamente! Mulțumesc Ștefan Pitian, Daniel Tudorache și Florin Mergea!,, a postat tatăl sportivului, parlamentarul de Olt Gigel Știrbu, pe pagina sa de socializare.
Aceasta este prima mare reușită a acestui an, 2022 debutând astfel cu dreptul pentru sportivul component al lotului național al României de juniori.

Anul trecut a fost pentru Călin Știrbu primul an de participare în circuitul mondial al juniorilor de până la 18 ani, însă unul cu rezultate bune, printre care accederea în semifinale la simplu a unui turneu de circuit, după ce a trecut de favoritul 1 al turneului internațional Skopje Open. Tot în 2020 a câștigat turneul internațional de tenis de câmp Tennis Europe U16 Metropolitan Open Life.
Călin Știrbu a devenit în 2019 campion național la U13 la individual, iar în 2020 campion european la tenis U14, împreună cu echipa României.