Polițistul care a accidentat mortal o fată de 13 ani, AUDIAT. Până acum, nicio punere sub acuzare

224

Polițistul care a accidentat mortal o fetiță de 13 ani și a rănit grav o elevă de 11 ani va fi audiat, vineri, de procurori. Tot azi vor fi audiați și martori.

Este anchetă în cazul polițistului care a lovit mortal ieri după amiază o fetiță în vârstă de 11 ani și a rănit grav o alta. Procurorii vor trebui să stabilească, pas cu pas, pe baza probelor și după audierea martorilor, cum s-a ajuns la acest teribil accident.

Ancheta a fost preluată de Parchetul Sectorului 1, iar primele audieri vor avea loc azi. În urma audierilor anchetatorii trebuie să stabilească dacă polițistul se afla în misiune, dacă avea semnalele acustice și luminoase în funcțiune, dar și dacă cele două fete au circulat regulamentar.

De asemenea, trebuie să fie stabilită și viteza cu care conducea agentul. Totodată, trebuie văzut și cine a făcut primul apel la 112. Tot azi vor fi audiați și cei care au asistat la întreaga scenă.

Ieri, într-o conferință de presă, reprezentanții Poliției Capitalei, au transmis că șoferul se afla singur în mașină și că urmează să fie stabilite împrejurările în care s-a produs tragedia. De asemenea, în urma verificărilor s-a descoperit că agentul nu a consumat alcool. Potrivit unor surse judiciare polițistul avea permis de conducere din 2012 și l-a preschimbat în Anglia în 2016. Mai mult, agentul a fost încadrat în anul 2017 în poliție.

„Urmează să se stabilească și cine a chemat ambulanța, cert este că echipajele de prim ajutor au ajuns în foarte scurt timp”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei.

În urma impactului, fata de 13 ani și-a pierdut viața. Cea de 11 ani a fost transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu, starea ei fiind stabilă.