România a vândut Germaniei 5 milioane de doze de vaccin Pfizer

87

Germania a achiziţionat de la România 5 milioane de doze de vaccin Pfizer împotriva Covid-19, pentru a accelera campania de administrare a dozei booster, a anunţat Ministerul Sănătăţii de la Berlin.

România a vândut Germaniei 5 milioane de doze de vaccin Pfizer împotriva COVID-19. Dozele de vaccin vor fi disponibile în Germania din 24 ianuarie. România primise dozele prin schema de achiziţie comună de vaccinuri a Uniunii Europene, dar urmau să rămână neutilizate.

Până pe 24 noiembrie 2021, România recepționase 17.719.799 de doze de vaccin produse de compania Pfizer, dintre care 10.999.167 au fost utilizate pentru imunizarea populației.

România a depăşit pragul de 8 milioane de persoane vaccinate anti-COVID cu prima doză.
Germania estimează că, per total, aproximativ 32 milioane de doze de vaccin – 12 milioane produse de Pfizer/BioNTech şi 20 milioane de Moderna – vor fi disponibile în următoarele trei săptămâni, începând din 17 ianuarie. Aceasta va face ca, în următoarele trei săptămâni, primirea unei doze booster să fie accesibilă oricui va dori, a subliniat Ministerul Sănătăţii de la Berlin.