Secretar de stat din Ministerul Transporturilor, amendat pentru că a stat fără mască la o conferință de presă

55

Secretarul de stat Sorin Vrăjitoru, din aparatul vicepremierului Sorin Grindeanu, a fost amendat marți cu 500 de lei de către poliție după ce, în timpul unei conferințe de presă susținută în Călărași, acesta a stat la prezidiu fără a purta mască de protecție, ignorând legislaţia în vigoare.

Proaspăt secretar de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului Sorin Grindeanu, Sorin Marian Vrăjitoru a participat, marţi, la o conferină de presă în judeţul Călăraşi.

De la începutul conferinţei, Sorin Vrăjitoru a apărut în faţa jurnaliştilor, alături de Grindeanu, fără a purta masca sanitară de protecţia.
Întrebat la finalul conferinţei de presă de ce nu poartă masca, aşa cum prevede legea, având în vedere că evenimentul s-a desfăşurat într-un spaţiu închis, iar toţi ceilalţi participanţi se conformează, Sorinel Vrăjitoru nu a răspuns.

În schimb, viceprim-ministrul a reacţionat la întrebare.

”Eu zic să fie amendat”, a spus Grindeanu, făcând cu ochiul.

Sorin Vrăjitoru a scris pe pagina de Facebook că a greşit „şi vreau sa-mi prezint scuze public”.

El a fost amendat cu 500 de lei, potrivit Procesului Verbal întocmit de Poliția Călăraşi, postat chiar de el pe rețeaua de socializare.

„Am comis-o şi am plătit amenda cu promisiunea că nu se mai întâmplă”, a precizat secretarul de stat de la Transporturi.

Sorinel Vrăjitoru a fost numit în 4 ianuarie secretar de stat din aparatul propriu al viceprim-ministrului prin decizie a premierului Nicolae Ciucă. Acesta a publicat pe Facebook decizia. Sorinel Vrăjitoru a fost deputat între 2017 şi 2020 din partea PSD.