FOTO-VIDEO/ Polițiștii au dat oltenilor măști pe stradă și au atenționat asupra sancțiunilor

119

Începând de sâmbătă, 8 ianuarie, masca de protecție a redevenit obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise, așadar și pe stradă. Polițiștii i-au atenționat pe olteni c, potrivit noilor prevederi legale, singurele măști acceptate sunt cele chirurgicale și cele FFP 2.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt și pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt au desfășurat ieri, 9 ianuarie, în intervalul orar 10:00-12:00, o acțiune cu caracter preventiv-informativ pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul SARS-CoV-2 pe raza localităților Slatina și Caracal.
,,Activităţile s-au desfășurat, în special, în zonele aglomerate și spațiile comerciale, dar şi în celelalte spații publice închise și deschise, scopul urmărit fiind prevenirea răspândirii și limitarea infectării cu virusul SARS-CoV-2. De asemenea, cetățenii care au fost depistați că nu purtau, în spațiul public, măști de protecție, în conformitate cu noile reglementări legislative, au primit măști de protecție conforme, aceștia fiind doar avertizați verbal, dar și informați cu privire la importanța respectării măsurilor dispuse, în context COVID-19.,, transmite Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
Acțiunea s-a desfășurat pentru a-i atenționa pe olteni cu privire la faptul că începând din 8 ianuarie masca de protecție trebuie purtată în toate spațiile publice închise și deschise, deci și pe stradă și că singurele măști acceptate sunt cele chirurgicale și cele FFP 2.
Persoane exceptate de la portul măștii sunt:
• Copiii cu vârste sub 5 ani;
• Persoanele care sunt singure în birou;
• Prezentatorii tv și invitații acestora, cu condiția păstrării distanței de 3 metri între persoane;
• Reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
• Vorbitorii aflați în spații închise sau deschise, cu condiția păstrării distanței de 3 metri față de alte persoane;
• Persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante, ori activități sportive;
• Persoanele cu dizabilități cognitive;
• Pot fi scutite de portul măștii, la locul de muncă, persoanele care suferă de boli ce afectează capacitatea de oxigenare, dar numai după evaluarea medicului de medicina muncii.