Atenționare meteo: ploile se vor transforma în ninsoare ce va depune strat. Temperaturile vor coborî la MINUS 8 grade Celsius

540

Administrația Națională de Meteorologie a emis o INFORMARE METEOROLOGICĂ de vreme rea, atenționând că iarna își va intra în drepturi în toată țara. În Olt sunt prognozate ninsori de la noapte. De mâine, minimele vor coborî sub pragul înghețului, cel mai frig fiind miercuri: -8 grade Celsius.

ANM atenționează că în intervalul 10 ianuarie, ora 10 – 12 ianuarie, ora 10 ne așteaptă precipitații moderate cantitativ și intensificări ale vântului, în întreaga țară.
,,În Oltenia și sudul Banatului vor fi precipitații moderate cantitativ (15…25 l/mp), la început predominant sub formă de ploaie, iar din noaptea de luni spre marți (10/11 ianuarie), treptat acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare și local se va depune strat de zăpadă. În grupele vestice ale Carpaților Meridionali și în Munții Banatului va ninge moderat, iar stratul nou de zăpadă va fi local consistent. Precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala local și în restul teritoriului, îndeosebi în noaptea de luni spre marți (10/11 ianuarie) și pe parcursul zilei de marți (11 ianuarie).Pe arii restrânse se va forma polei.,, anunță ANM.
De asemenea, vântul va prezenta intensificări în est și sud și pe arii mai restrânse în zona montană și în extremitatea de vest, trecător viscolind ninsoarea.  

Meteorologii mai anunță că în intervalul 11 – 14 ianuarie, vremea va deveni rece, geroasă în timpul nopților și dimineților în vestul, nordul și centrul teritoriului și pe arii mai restrânse în rest. În Olt, zilele următoare temperatura minimă va avea valori negative, cel mai frig fiind miercuri: -8 grade Celsius și joi: -7 grade, în timp ce maxima va fi de -1 grad.