Florin Cîțu: Dacă nu certificatul verde, altceva. Dacă Marcel Ciolacu are şi altă soluţie, sunt foarte deschis

113

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, spune că este deschis să vadă o propunere de la președintele PSD, Marcel Ciolacu, dacă acesta susţine o altă soluţie în afara certificatului verde. El a adugat însă că nu va accepta nicio variantă care să închidă economia.

Florin Cîţu, cere ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, să vină în Coaliţie să prezinte măsurile luate de instituţia pe care o conduce şi punctează faptul că până acum liberalii sunt singurii care au venit cu un proiect pentru Certificatul COVID, de aceea PSD poate depune amendamente dacă formaţiunea nu vreau un nou proiect al Guvernului.
„E important, cum am spus şi în proiect (n.r. – de lege), ca cel puţin personalul medical şi angajaţii din sistemul medical la stat şi privat să li se ceară Certificat verde. E şi discuţia pentru MAI şi MApN şi alte funcţii esenţiale.  Pentru restul economiei, restul specialiştilor sunt împărţiţi (…)  Ce este important să fie aplicată această măsură. În Coaliţie vom cere ca ministrul Sănătăţii să prezinte măsurile pe care le ia şi în baza lor să oprească pandemia”, a declarat Florin Cîţu într-o conferinţă de presă.
Preşedintele liberalilor a ţinut să precizeze că PNL este singurul partid care a venit cu un proiect concret pentru Certificatul COVID.
„Există proiect pentru certificat. PSD poate depune amendamente”, a completat Florin Cîţu.
Discuţia decisivă ar urma să aibă loc săptămâna următoare, potrivit preşedintelui PNL: „Orice instrument e util. Ar trebui să se facă analiză să vedem ce măsuri putem lua să crească gradul de vaccinare. Analiza trebuie să vină de la cei care au propus măsurile, fără o analiză transparentă nu putem lua decizii curajoase. Vom vedea specialiştii ce vor spune. Este singurul proiect pe care îl avem, e singurul proiect. Dacă îşi asumă guvernul un alt proiect şi e mai bine făcut şi trece mai uşor. Eu înţeleg de la specialişti că această măsură cu certificatul verde ajută la creşterea numărului de vaccinaţi, mergem mai departe. Dacă există şi alte soluţii. le punem în aplicare. Nu voi accepta nicio măsură care să blocheze economia”, a completat Florin Cîţu