Ministrul Chesnoiu: Am reușit să întărim rolul gospodăriei țărănești în agricultură

407

Rolul gospodăriei țărănești crește în agricultura românească, odată cu adoptarea unui proiect de lege inițiat de parlamentarii PSD de Olt. Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, deputat de Olt, a anunțat că Legea cooperației agricole în forma adoptată de Parlament a fost promulgată.

,,Gospodăria țărănească poate deveni membru cooperator asociat în cooperativele agricole.,, prevede Legea 213/2021 promulgată de Parlament. Propunere legislativă pentru modificarea art.3 alin.(3) din Legea cooperației agricole nr.566/2004 aparține parlamentarilor de Olt: senatorii Siminica Mirea și Paul Stănescu și deputații Adrian Chesnoiu, Marius Iancu, Florin Barbu, Cătălin Grecu și Emil Albotă.
,, Am reușit prin modificarea legii să întărim rolului gospodăriei țărănești în agricultură. Sprijin prin toate demersurile mele micii producători din satul tradițional să își valorifice eficient produsele pe care le obțin cu multă trudă din cultivarea pământului sau creșterea animalelor. Susțin consumul de produse românești, sprijinind gospodăria țărănească să se integreze în lanțul comercial, iar produsele de calitate să ajungă pe mesele românilor.,, a transmis ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu.