Vitezomani prinși la Slatina și Verguleasa cu 127km/h

307

Vitezomanii continuă să fie unul dintre principalele pericole din trafic, în primele zile ale acestui an polițiștii rutieriști aplicând 57 de amenzi pentru nerespectarea regimului legal de viteză și reținând 28 de permise pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a limitei de viteză maximă, admisă pe sectorul de drum respectiv.

127km/h este recordul vitezei depistate de polițiștii olteni pe drumurile din județ în perioada 31 decembrie 2021- 2 ianuarie 2022. Doi șoferi au apăsat accelerația mai mult cu 77km/h față de limita admisă pe drumurile pe care circulau.
,,În data de 02 ianuarie a.c., la ora 13:45, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Slatina au depistat pe Drumul Județean 546, în comuna Verguleasa, un tânăr de 23 de ani, din municipiul Drăgășani, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 127 de km/h, pe un sector de drum unde limita maximă de viteză este de 50 de km/h. Tot în aceeași zi, la ora 19.50, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Slatina au depistat pe strada Pitești, din localitate, un alt tânăr, de 23 de ani, din orașul Potcoava, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 127 de km/h, pe un sector de drum unde limita maximă de viteză este de 50 de km/h.,, declară Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
Primul vitezoman s-a ales cu amendă în valoare de 1.305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru o perioadă de 90 de zile, iar cel de-al doilea cu o amendă de 1450 lei și rămânând fără permis tot pentru următoarele trei luni de zile.