Primele amenzi anti-covid din 2022 în Olt: 21 pentru lipsa măștii și una pentru un carantinat prins la plimbare

183
foto: arhivă

Oltenii prinși de oamenii legii încălcând normele anti-covid au intrat în noul an buni de plată. 22 de persoane s-au ales cu amenzi în primele zile din 2022, dintre care un caracalean de 32 de ani prins la plimbare pe stradă deși ar fi trebuit să stea în carantină.

În ultimele 72 de ore, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Olt și polițiști locali au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Oamenii legii au verificat persoanele aflate în izolare/carantină la domiciliu, dar și zonele aglomerate, spațiile comerciale şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse, în contextul stării de alertă.
,,La activităţile de verificare desfășurate au participat, zilnic, aproximativ 200 de forţe de ordine, fiind verificate 95 de societăți comerciale, 104 mijloace de transport persoane, precum și aproximativ 2.500 de persoane. Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 55/2020, în valoare totală de 7.500 de lei, dintre care 21 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare de 2.500 de lei și 1 sancțiune pentru nerespectarea măsurilor privind carantina la domiciliu, în valoare de 5.000 de lei.,, declară Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
Poliţiştii olteni atenționează că vor continua acţiunile pe raza județului.