Circa 240 de șoferi olteni au început noul an cu stângul

85

Polițiștii rutieri s-au aflat la datorie pe drumurile publice din județul Olt și în perioada Anului Nou. Iar numărul șoferilor depistați încălcând legislația nu este unul mic, câteva zeci rămânând și fără permis.

În perioada 31 decembrie 2021 – 02 ianuarie 2022, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au acționat pe drumurile publice din județul Olt, fiind cu ochii pe șoferii care au încălcat normele privind legislația în vigoare, punând astfel în pericol participanții la trafic. Iar numărul amenzilor aplicate nu este unul mic, ca de altfel nici cel al șoferilor lăsați pietoni.
,,În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 239 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 77.430 de lei, dintre acestea 57 fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, în valoare de 33.060 de lei. Totodată, au fost reținute 38 de permise de conducere, dintre care 28 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a limitei de viteză maximă, admisă pe sectorul de drum respectiv și 10 pentru alte abateri, fiind retrase și 6 certificate de înmatriculare.De asemenea, au fost constatate 6 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, 5 fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat și 1 pentru conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere,, prezintă Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, bilanțul acțiunii colegilor.