Guvernul va dota 8 spitale din patru județe cu puncte de triaj cu sisteme de încălzire

121

Comitetul Național pentru Situații de Urgență CNSU a aprobat în ședința de vineri, o Hotărâre privind scoaterea de la rezervele de stat a optsprezece construcții ușoare din elemente modulate, în vederea organizării unor puncte de triaj observațional/epidemiologic la unitățile spitalicești din județele Argeș, Bistrița-Năsăud, Dolj și Timiș.

Potrivit Hotărârii CNSU, trei construcții ușoare din elemente modulate dotate cu câte un sistem de încălzire sunt destinate pentru organizarea punctelor de triaj observațional/epidemiologic la Spitalul de Pediatrie Pitești din județul Argeș.

Alte opt astfel de construcții modulare vor fi alocae pentru Spitalul Județean de Urgență Bistrița, Spitalul Orășenesc „George Trifon” Năsăud și Spitalul Orășenesc Beclean din județul Bistrița-Năsăud.

Șase construcții dotate cu câte patru paturi echipate cu cazarmament vor fi destinate Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, Spitalul Clinic Municipal Filantropia Craiova și Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș Craiova din județul Dolj.

De asemenea, o construcție ușoară este destinată Spitalului Orășenesc Făget din județul Timiș.