Peste 550 de polițiști din Olt, scoși în stradă în perioada Anului Nou

80

Pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte și siguranță de trecerea în Noul An, peste 550 de polițiști olteni vor fi prezenți la datorie. Oamenii legii vor avea în vedere traficul rutier, folosirea articolelor pirotehnice și prevenirea oricăror evenimente nedorite.

Oamenii legii din Olt vor fi prezenți la datorie în număr mare în perioada Anului Nou pentru a se asigura că nu se vor înregistra evenimente nedorite.
,,Astfel, în perioada 31 decembrie 2021 – 02 ianuarie 2022, aproximativ 200 de poliţişti olteni vor acţiona, zilnic, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prevenirea și combaterea faptelor antisociale, prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice, respectiv verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice, dar şi pentru prevenirea răspândirii și limitarea infectării cu virusul Sars-Cov 2. De asemenea, polițiștii rutieri vor acționa pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fluidizarea traficului rutier și depistarea conducătorilor auto care încalcă normele privind legislația în vigoare, pe toate drumurile publice din județ.,, anunță Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
De asemenea, vor fi desfășurate activităţi de verificare a modului în care sunt respectate măsurile impuse de autorităţi în contextul pandemiei de COVID-19, fiind acordată o atenţie sporită verificării persoanelor carantinate/ izolate la domiciliu.
,,Pentru a vă petrece minivacanța, prilejuită de trecerea în Noul An, în siguranță, vă recomandăm să aveți grijă de bunurile personale, să fiți prudenți în relațiile cu persoane cunoscute întâmplător și să fiți atenți la copiii care vă însoțesc. Recomandăm tuturor cetăţenilor să respecte măsurile de protecție dispuse de autoritățile sanitare, să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri.,, recomandă IPJ Olt.