Alexandru Rafila: „Fără un efort colectiv nu o să putem trece prin acest val 5”

103
sursa foto: antena3

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vizitat joi Institutul „Matei Balș” din Capitală, ocazie cu care a susținut o declarație de presă, alături de managerul Cătălin Apostolescu. El a lansat, astăzi, apelul la „un efort colectiv” pentru a putea trece peste valul 5.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a lansat, astăzi, apelul la „un efort colectiv” pentru a putea trece peste valul 5, care ne va lovi curând și a cărui amploare este estimată de specialiști a fi una mult mai mare comparativ cu valul 4, dominat de varianta Delta.

„Revenirea în circuit a acestei aripi din Institutul Matei Balș este importantă, asta nu înseamnă că trebuie să renunțăm. Trebuie să găsim soluții cât mai bune. Astea sunt spitalele, dar nu putem renunța să folosim (…). Trebuie să oferim cât mai multă siguranță pacienților. Asta nu se poate face decât cu interes, cu bună-voință.

Fără un efort colectiv în această perioada nu o să putem trece peste acest val 5. Și la Ministerul Sănătății, și Guvernul fac tot ce le stă în putință astfel încât impactul să fie cât mai mic”, a afirmat Rafila, la finalul vizitei de la Institutul Matei Balș din Capitală, acolo unde, la finalul lunii ianuarie a acestui an, a avut loc o adevărată tragedie, în urma căreia și-au pierdut viața 20 de persoane.

Reamintim că pe 29 ianuarie, în primele ore ale dimineții din acea zi de vineri, a izbucnit incendiul devastator, în secția pacienților bolnavi de COVID-19. A fost activat Planul Roșu de intervenție. Incendiul a fost lichidat la aproape o oră de la declanșare. A fost deschis un dosar penal pentru ucidere și vătămare din culpă.