DOCUMENT/Cum s-a folosit Anca Dragu de mașinile și angajații instituției când era șefa Senatului să plece în vacanță

217

Fosta şefă a Senatului, Anca Dragu a utilizat resursele publice în interesul propriu, potrivit unui document al Senatului. Senatoarea a folosit maşinile instituţiei, angajaţii de la Protocol şi Paşapoarte şi Salonul Prezidenţial pentru a pleca în vacanţă cu familia şi prietenii. În replică, Dragu a invocat faptul că a folosit serviciile oferite de funcţia pe care o deţinea „la recomandarea serviciilor de securitate”.

Sub pretextul unei „delegații”, Anca Dragu, fosta șefă USR a Senatului, a folosit în perioada în care era numărul doi în Statul Român resurse publice în folosul său și al familiei sale.

Ea a folosit mașinile instituției, angajați de la Serviciul Protocol și Pașapoarte al Senatului, precum și Salonul Prezidențial de la Aeroportul Otopeni. Astfel, a beneficiat de facilități la îmbarcarea în avionul care a transportat-o în vacanță, în Franța.

Mai exact, folosind pretextul unei „delegații”, Dragu a folosit mașinile instituției, angajați de la Serviciul Protocol și Pașapoarte al Senatului, precum și Salonul Prezidențial de la Aeroportul Otopeni. Scopul? Facilitățile la îmbarcarea în avionul care a transportat-o în vacanță în Franța.

Documentul arată că, la data de 23 iulie, Direcţia Secretariat General din Senat a trimis o adresă Secretarului General, informând că, între 25 iulie şi 1 august, „o delegaţie condusă de Anca Dana Dragu(…) va efectua o deplasare în Franţa”.

În adresă se solicita accesul membrilor delegaţiei, precum şi al unor reprezentanţi ai Senatului de la Serviciul Protocol şi Paşapoarte, la Salonul Prezidenţial Corp C din Aeroportul Otopeni şi se cerea sprijinul ”în facilitarea formalităţilor de îmbarcare şi trecere a frontierei” pentru cei şase membri ai delegaţiei. Conform indicativelor aeronavelor, a fost vorba de curse Ryanair (low cost) pe traseul Bucureşti-Marsilia şi retur.

De asemenea, adresa indică numele a trei angajaţi ai Senatului care urmau să conducă/întâmpine delegaţia la Aeroport, precum şi o listă cu numerele de înmatriculare de la cinci autoturisme, patru cu indicativele SEN sau SNT, care să îi transporte pe delegaţi la plecare/sosire. Potrivit sursei citate, din ”delegaţie” au mai făcut parte soţul (politician USR în judeţul Constanţa), fiica şi fiul minor al Ancăi Dragu, un coleg de facultate al fiicei şi o prietenă de familie.

Dragu a confirmat că deplasarea a avut caracter privat, precizând însă că accesul la resursele instituţiei şi la facilităţile de îmbarcare au avut loc ”la recomandarea serviciilor de securitate, în calitate de preşedinte al Senatului”, senatoarea fiind, la acel moment, numărul doi în stat.
„Nu am încălcat nici o regulă, nu am folosit resurse publice în mod abuziv”, a declarat Dragu, conform sursei citate.
Senatoarea a mai declarat că resursele utilizate pentru deplasarea din iulie-august au fost de ”altă magnitudine” faţă de cele pe care le presupun coloana oficială şi protecţia domiciliului, recomandări pe care a precizat că a refuzat să le aplice.
Sursa: G4 Media